Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Äppelpajmed smak av nötter, kardemumma ochkanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Smält ihop smör, socker ochkanel i en kastrull och pensla äpplena med det. Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass. Klyfta äpplena i jämnstora bitar (jag skalade dem inte, tycker det ser fint ut med lite röda inslag i pajen), lägg dem i en skål
Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg. Om ni en gång äter äppelpajmed lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det
Kryddat med kardemumma, kaneloch vanilj. När kanterna är jämna och fina naggar du den lite i botten med en gaffel och låter den sedan stå i kylen ytterligare ca två timmar
började fundera på vad man kan göra med smält choklad och kom på att risbräck, det fick jag alltid hos min farmor och farfar när jag var liten, kanske kunde en kombination fungera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.