Späd med en aning vatten och pressad apelsin om du tycker det verkar för tjockt. I steriliserade burkar med locket hårt åtdraget står den sig säkert flera månader, men jag tror nästan att den går åt fortare
Äppelpajmed smak av nötter, kardemumma ochkanel Ingridienser. Mixa sönder nötterna och blanda dem med mjölet, havregrynen, sockret, kryddorna och bakpulvret i en skål
Smält ihop smör, socker ochkanel i en kastrull och pensla äpplena med det. Nu börjar dom svenska äpplena komma ut i butikerna och då blir man bara sugen på att göra äpplepaj/kaka
Låt pajen svalna lite och servera med vaniljsås eller vaniljglass. Klyfta äpplena i jämnstora bitar (jag skalade dem inte, tycker det ser fint ut med lite röda inslag i pajen), lägg dem i en skål
Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker till en smuldeg. Om ni en gång äter äppelpajmed lite flingsalt på toppen kommer ni aldrig att vilja vara utan det
Kryddat med kardemumma, kaneloch vanilj. När kanterna är jämna och fina naggar du den lite i botten med en gaffel och låter den sedan stå i kylen ytterligare ca två timmar
En del av oss är frukostmänniskor och behöver direkt fylla på med energi när de vaknar. Att då välja att fylla på med bra näringsämnen ger extra bra effekt, så passa på
Eftersom det är helg så har jag passat på att fylla på mitt lager med ytterligare ett behändigt mellanmål, som är enkelt att ha i väskan och som inte kräver någon kyl
Ett exempel på detta är den här grytan med fläskfilé, purjolök och russin. Servera med rösti. Vispa ihop grädde, köttbuljong, ingefära, kanel, soja och russin i en gryta
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kaneloch en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Biscotti medingefäraochkanel. När jag stod där och knöt band runt påsen med biscottin, stod Vincent och iakttog mig på håll och efter mycket funderade sa han
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.