Blanda med smöret så att det blir en smuldeg. Eftersom en av oss kommer från äpplenas förlovade land, Skånes östkust, så var vi sugna på att göra något med denna frukt
Tryck eller kavla ut pajdegen i en väl smord vid pajform. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Lite flexande framför spegeln, bra tryck i armarna och en härlig skål medhavregrynsgrötmed banan och massor med kanel som påfyllning efter passet (tillsammans med en proteinshake)
Med en touch av ingefära. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Arbeta snabbt ihop till en deg. Jag är ju inget fan av att baka kakor, fråga mig inte varför men det blir väldigt sällan kakor här hemma
Tänk att i bland så glömmer man bort hur gott det är att göra en klassiker som smulpaj med äpplen. Denna gången valde jag dock att inte använda havregryn i smultäcket
Tryck i hop degenmed handen. Jag bakade dessa förra veckan till vårt födelsedagsfika och gjorde då vanliga kolakakorav halva degen och chokladkolakakorav den andra halvan
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Det finns mycket gott man kan göra av äpplen. 😀 Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås 😀
11 dl havregryn. 1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.