Pajdeg: 3 dl vetemjöl 1 dl strösocker 125 g smör 1 st ägg Fyllning: 100 g smör 1.5 dl strösocker 4 st ägg 200 g mandelmassa 1 st citron rivet skal 4 st äpplen Servera med: vispgrädde Ugn: 200°
Jobba snabbt ihop smör, socker, mjöl och bakpulver till pajdegen, gärna med maskin. Vispa ihop ägg, crème fraiche, socker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft
Den här pajen påminner om den goda ananaspajen som jag brukar göra, med skillnaden att den här pajen innehåller äpplen, kardemumma och citron i en fräsch och oemotståndlig kombination
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.