Äppelpaj med bärkräm
Milda.se
Milda.se

Äppelpaj med bärkräm

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 stora äpplen
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g mandelmassa
  • riven
  • 1 ägg
  • 1 dl Milda Mini 7%
  • 1 frp smördeg fryst (eller färdigkavlad kyld)
  • 2 dl sommarbär
  • 2 1/2 dl Milda Visp

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°.

    Riv äpplena och blanda med socker, kanel och riven mandelmassa. Vispa ihop ägg och Milda Mini Mat 7 % och vänd ner i smeten.

    Kavla ut den frysta smördegen till två gånger sin storlek och lägg i en pajform med låg kant.

    Bred fyllningen på smördegen och grädda pajen ca 20 minuter.

    Mosa färska bär försiktigt och blanda med uppvispad Milda Visp 20 %. Servera bärkrämen till pajen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.