Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Höstens godaste efterrätt åt vi förra helgen när vi hade gäster. Maken tyckte att den var godast av alla tre rätter (och då är inte han nån ”efterrättsmänniska”), till och med godare än oxfilén som vi åt som huvudrätt
Valborg i år firade vi hemma hos vänner. De senaste åren har vi varit vid Härlanda Tjärn, trängts bland andra barnfamiljer från området och varit lagom frusna när de tänt brasan
Äppelpajen serveras med vaniljsås. Vårt äppleträd har små äpplen som är ganska goda, då är det dags att baka ett recept på "Amerikansk äppelpaj", som är riktigt gott
Hur ser det ut hos er, har ni gott om äpplen i era trädgårdar. Jag brukar plocka hundratals äpplen för att ta med till jobbet i mina föräldrars trädgård men i år är det nästan ingenting
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.