1 ev.
4 portioner vaniljglassBörja med smuldegen. Mät upp vetemjöl, kokosflingor, strösocker och vaniljsocker. Blanda. Tillsätt sedan smöret, gärna skuret i mindre bitar.Låt detta stå framme under tiden du gör resten så hinner smöret bli mjukt. Ta fram en ugnsform t.ex. en pajform ca 20 cm i diameter.Smörj formen med smör. (Detta är inte nödvändigt men det blir gott när äpplena suger upp smöret.)Tips för enkel smörjning: Skär några tunna skivor av smöret och bred ut med en liten slickepott. Snabbt och kladdfritt. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Lägg äppelbitarna i formen.(Äppelbitarna behöver inte bli snygga.) Strö över kanel och socker.Välj sockermängd utifrån hur syrliga äpplena är och eget tycke och smak.Om äpplena är vattniga kan man även strö över potatismjöl för att vätskan ska sugas upp - skippa annars potatismjölet. Rör ihop smuldegen. Antingen kan man använda fingrarna och arbeta ihop till en smulig deg. Det går också bra att använda elvisp med vispar. Kör tills degen är smulig och utan större smörklumpar. Fördela smuldegen över äpplena. Grädda i mitten av ugnen i 200°C ca 25 minuter tills äppelpajen fått fin färg. Låt gärna äppelpajen svalna ca 30 minuter eller mer före servering så blir den lagom ljummen. Fixa under tiden tillbehör till serveringen t.ex. vispad grädde eller vaniljglass.
Äppelpaj LCHF 4-5 portioner. Äppelpaj LCHF 4-5 portioner. Eftersom en av oss kommer från äpplenas förlovade land, Skånes östkust, så var vi sugna på att göra något med denna frukt
God kväll. Denna helgen börjar lida mot sitt slut. Tiden man är ledig går alldeles för snabbt. Idag har vi varit hemma mest hela dagen, fixat och planerat en eventuell födelsedagspresent till Stefan som fyller år om två veckor
Äppelpaj Proteinbars (no bake)4 bars. Ibland tryter motivationen även för mig. Igår kände jag mig riktigt seg i kroppen hela dagen, hade ont i huvudet och bara tanken på att träna kändes otroligt jobbig
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Foto. Johannes Wätterbäck. Efter många års frosseri i äppelpajer så hittade vi äntligen ett grundrecept som vi modifierat och är 100% nöjda med
Fredag och nu är det dags för mig att ta helg. Har två små spända killar hemma som längtar ivrigt till morgondagen, då är det nämligen dags att springa lite
Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Mördegsbotten. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en cirka 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.