Kombinationen mandelmassa, kardemumma och äpplen går ju inte att misslyckas med. Vi väntar på att mormor och morfar ska komma hit o fredagsfika med oss så jag hoppas hon orkar hålla sig vaken tills dess för om hon väl somnar lär hon vara svårväckt
Idag blev det äppelmuffinsmed kanel och mandelmassa som blev jättegoda och saftiga. Mycket sol och massvis med äpplen att skörda vilket vi försöker ta vara på och baka så mycket som möjligt
Jag river alltid mandelmassan och blandar den med lite grädde. Jag blandade bara ihop allt med en elvisp, men man kan köra i mixer om man vill ha den lite fastare och mindre kornig
Gårdagens fika bestod av äppelmuffins. Snabba, enkla, utan crunch eller crumbel, inte heller behöver äppelbitarna förstekas, utan man vispar helt enkelt ihop en smet som man häller i muffinsformar och sedan sticker ner äppelbitarna i
Klicka ut muffinssmeten till hälften i muffinsformar, lägg en klick kanelklet och täck medmed smet. Alltså, det här är på riktigt den godaste muffinsen någonsin
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Smält smöret och tillsätt det tillsammans med yoghurten. Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt och fyll dem till hälften med smet
Smarriga muffins är aldrig fel. Lätta att baka och bra att ha i frysen dessutom. 12 muffins 2 äpplen 2 msk socker+2 tsk kanel 2 ägg 1,5 dl socker 1 dl farinsocker 4,5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 1 dl vaniljyoghurt 100 gram smält smör Skala äpplena och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.