Äppelmoset fick en fin rosa färg eftersom jag använde röda äpplen och det blev jättegott. Jag är egentligen inget stort fan av just äppelmos men nu när det börjar bli kallt är det så gott med gröt på morgonen och då passar äppelmos perfekt till gröten
Bullar är som godast varma särskilt ihop med kaffe. Bre på smör och ringla på rikligt med Kardemumma. Kardemumma bullar är minst sagt lika goda som vanliga
Äppelmosmed vaniljsmak. Äppelmoset klarar sig ett par veckor i kylen. Äppelmos. Koka äppelklyftor med vattnet tills äpplena börjat gå sönder, cirka 5-10 minuter. Ta av från plattan och rör i sockret tillsammans med kanel och ingefära (rör i lite i taget och smaka av för att få önskad kryddighet – jag använder ca 2 tsk kanel och 1 tsk ingefära)
Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte med kanel och vaniljpulver
Blanda de torra ingredienserna och rör dem i smeten tillsammans med grädden. Rulla ut degen i längder,ca 7cm breda och lägg dem på en plåt,med bakplåtspapper
Nytt år och dags att ta upp vakanser igen och därmed även bloggandet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper men inte för tätt, de flyter ut en hel del
Jag är hemma i Skåne igen efter en skön helg i Stockholm – jättetrevligt har jag haft det men nu är det bara att ladda om och köra vidare här hemma med allt jag har att pyssla med
Ta bort kärnhus och lägg i en kastrull med vatten. Idag när lillan skulle äta mat insåg jag att jag inte hade någon frukt till henne som hon alltid får efter maten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.