Jag har gjort äppelmos tidigare men denna gången ville jag testa att utesluta sockret, jag tog istället Icas sötströ, smaksatte medkanel och vaniljpulver
Lägg äppelbitarna tillsammans med vattnet och kanelstång i en kastrull. En hel pappkasse med äpplen. Dela skalade och urkärnade äpplen i fyra delar (Lägg äpplena i vatten medan du skalar och urkärnar dem så att de inte mörknar)
Lägg bitarna i en kastrull med vatten. Tillsätt sockret, honungen och kanelen. Mixa med en stavmixer. Häll av vattnet och fyll på med 3 dl nytt vatten. 1 tsk kanel
Jag hittade inspirationen i tidningen Lantliv mat & vin till denna rosa äppelmosmedingefära. Medans du väntar på att vattnet ska koka så förbereder du äpplena och ingefäran
Hoppas att allt står bra till med er. Stinget kommer från ingefära samt lite svartpeppar. Eftersom det är helg så har jag passat på att fylla på mitt lager med ytterligare ett behändigt mellanmål, som är enkelt att ha i väskan och som inte kräver någon kyl
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.