Äppelmazariner med rommarinerade äpplen
www.foodfolder.se
www.foodfolder.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g kallt smör
  • 11 dl florsocker
  • 12,5 dl vetemjöl
  • 11 st äggula
  • 11 msk kallt vatten
  • 13 st äpplen
  • 11 dl strösocker
  • 11 dl stroh rom
  • 10,5 dl vatten
  • 1250 g mandelmassa
  • 175 g smör
  • 12 st ägg
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 12,5 msk stroh rom
  • 13 dl grädde
  • 11 msk stroh rom
  • 10,5 dl florsocker
  • 1 Ingredienser Botten: 125 g kallt smör 1 dl florsocker 2,5 dl vetemjöl 1 st äggula 1 msk kallt vatten Fyllning 1: 3 st äpplen 1 dl strösocker 1 dl stroh rom 0,5 dl vatten Fyllning 2: 250 g mandelmassa 75 g smör 2 st ägg 1 tsk vaniljsocker 2,5 msk stroh rom Tillbehör: 3 dl grädde 1 msk stroh rom Topping: 0,5 dl florsocker Skriv utGör så här: Ugn: 175º
  • 1. Skiva äpplena i 3-4 mm tjocka skivor. Koka upp rom, vatten och socker. Lägg i äpplena och låt sjuda i  ett par minuter. Dra av plattan och låt äpplena marineras i lagen så länge som möjligt.
  • 2. Hacka ihop mjöl, florsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt ev. 1 msk kallt vatten om degen inte går ihop. Förvara i kylen ca 30 min.
  • 3. Klä formarna med deg.
  • 4. Mixa mandelmassan med smör. Tillsätt äggen ett i taget.
  • Blanda i vaniljsocker och fördela smeten i formarna. Lägg i två skivor romäpplen. Grädda i  mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna och ta ur formarna. Pudra med lite florsocker innan servering.
  • 5. Vispa grädden med romen och
  • servera mazarinen med en klick romgrädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.