Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Vi åt den som den var men kan avnjutas med glass eller grädde om man önskar. Kanske till och med blir att jag tar med den till kollegorna på fredag innan jag går på semester
(Gör själv eller köp marsan o blanda med mjölk). Koka upp vaniljkrämen eller blanda marsan med mjölk. I helgen då vankas det ju dop så jag har redan börjat förbereda fikat
Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka både stång och frön med mjölken och grädden. Häll alla ingredienser i en skål och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.