Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 2 dl Äpple (syrligt, tärnat) 45 g smör 3/4 dl Strösocker 1 st Ägg 3 msk Vispgrädde 2 3/4 dl Vetemjöl 3/4 tsk Bakpulver 3/4 tsk Vaniljsocker Mandelknäck 100 g smör 1 dl Ljus sirap 80 g Flagad mandel Till servering visopad grädde eller vaniljglass
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Kan uteslutas eller ersättas med ingefära eller pepparkakskrydda. Hyvla kylskåpskallt smör med osthyveln och täck äppelkakan med smörskivorna så att havregrynen inte syns
Med svenska äpplen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 klädd med bakplåtspapper
Riv mandelmassa och blanda med äggen. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet
Jag fick godkänt och hon tog till och med en gång till. Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.