I dag har det verkligen varit en sådan där perfekt höstdag, ni vet när solen lyser från en knallblå himmel, luften är hög och frisk, vinden är stilla och det vilar ett härligt lugn över hela tillvaron
Min första lediga dag har varit allt annat än ledig men imorgon planerar jag att ligga i horisontalläge på soffan och spela Monkey Island ungefär hela dagen
En mulen och trist höstdag passar det bra med äppelkaka och en skånsk sådan. 6 pers5-6 äpplen2 dl ströbröd1 dl strösocker2 msk kanel50 g smörGÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 200°. Blanda socker och ströbröd och varva blandningen med äppelmos i en smord ugnssäker form (gärna med löstagbar kant), börja och avsluta med ströbröd
Kakan. 1. Smörj en ugnsfast form, ca 20x15x5 cm. Sätt ugnen på 200 grader. Stek riven kavring och vitt bröd i resterande smör och krydda med 2 msk socker och lite kanel
Sätt ugnen på 200° Variant 1. Halvera, skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt på rivjärnet och varva med ströbröd och socker i ensmord ugnsfast form
Skånsk Klassisk Äppelkaka. September står det i almanackan Nu…. morgnarna har börjat bli lite råa o kalla o jackan åker på när man tar cykeln till jobbet men framåt lunchen stiger graderna upp till 23 g, högtrycket hänger i fortfarande
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner havregrynen, låt svälla en stund. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Skördefesten har varit galet stor här på ön i år. Massor, massor med folk – det är verkligen jättekul. Självklart var vi ute ett par rundor och tittade, provsmakade och fyndade hem en massa gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.