Men räkna med ca 30-40min beroende på ugn. Det här är en jättegod och jätteenkel kaka. Använd receptet som ett grundrecept och byt äpplena och kanelen mot de bär som du har tillgång till
Jag har gett bort ett par påsar till mina föräldrar, och tänker nog försöka pracka på dem ytterligare äpplen, jag har fryst in ett antal påsar med klyftade äpplen men det finns fortfarande hur mycket äpplen som helst kvar att göra något av
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkaka och ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Lördag, solen skiner på en fantastiskt blå himmel och det är fortfarande förvånansvärt varmt ute. Men som alltid kan jag inte låta bli att göra på mitt eget sätt
Låt det svalna (t ex utbrett på ett smörpapper). Så här i äppeltider – 4-5 portioner. 4 dl rivet torrt mörkt bröd, t ex kavring, 1/2 dl socker, 2-3 dl äppelmos, 3 dl vispgrädde
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.