Saftig, mjuk och ljuvlig vaniljkaka med blåbär. RECEPT PÅ VANILJKAKA MED MANDEL HITTAR DU HÄR. Rör smöret och socker med en elvisp tills det blir luftigt
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Fyll formen med hälften av smeten. På med resterande smet. 1 dl socker1 tsk kanelVispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten
Blanda de halvtinade bären med lite socker och strö över vaniljfyllningen. Tryck ut degen i en långpanna (30×40 cm) som klätts med bakplåtspapper. Grädda kakan i 35-40 min tills den fått bra med färg på toppen (annars finns risk att underdegen inte gräddats färdigt)
Klä en form, 20*30 cm, med bakplåtspapper. Den här veckan var det min tur att stå för fikat på jobbet. Och i fredags visste jag fortfarande inte vad jag skulle baka (jag brukar planera nån månad innan annars)
Vaniljfyllda havrerutor. Hallå. Någon som provat den nya "Prinsessemlan" ännu. Jag måste nog göra det snart, fast jag är lite tveksam till om det inte blir lite too much liksom
Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakade äpplen med kanel och socker till fikat
Riv mandelmassa och blanda med äggen. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet
Blanda mandelmassanmed äggen och citronskalet. Riv mandelmassan. 300 g mandelmassa. Borsta citronen i hett vatten och riv sedan av det gula skalet fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.