När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa
Nyp ihop smör, mjöl, socker, sötmandel, bittermandel, citronskal och -saft till en deg. Smält marmeladen på svag värme i kastrull och pensla den över äppelkakan
Vänd till sist ner mjölet med en slickepott. Vispa mjukt smör och socker pösigt och ganska vitt. Kakan kan serveras med allt, grädde, yoghurt glass, keso endast du bestämmer vad som är sommar för dig
Häll smeten i smord och bröad form, med avtagbar kant. Blanda mjöl och bakpulver. Skala och hacka äpplena grovt, blanda med socker och kanel, fördela äppelbitarna över kakan
När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa
Äppelkakamed mandel. Koka dem försiktigt i vatten med socker tills de blir mjuka. Passa på och passa på - den fina hösten gör ju att gräset växer som aldrig förr - men det är det värt
Här hittar du en LCHF-variant på äppelkaka, här hittar du en äppelkakamed kokta vita bönor i smeten, här hittar du en riktigt nyttig och rustik äppelkakevariant, och slutligen en riktig festkaka med äpplen, mango och mandelmassa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.