. Här en glutenfri äppelkaka som smakade himmelskt. Hittade receptet Hos Kiviks. Du använder en låg form eftersom kakan inte höjer sig utan snarare sjunker ihop
Det intressanta är att kakan tydligen blir fruktansvärt besk med så många nötter, med de fyra personerna hade lyckats äta den ändå, ja de ville väl vara den snälla och väluppfostrade gästen och äta upp det som det bjuds på
Det har varit en lång vecka med sena kvällar och just den här fredagen har känts så himla avlägsen. Receptet på vaniljsåsen hittar ni om ni klickar här
Servera gärna med vispad vaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja)
Lägg ner dem i en bunke och blanda dem noga med socker, kanel och vaniljsocker. Världens godasteäppelkaka, kan det vara något så här i äppelskördartider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.