Tillsätt äggen under kraftig omrörning ca 3-4 minuter. Tryck ner 2-4 klyftade, skalade äpplen i ett fint mönster i smeten. Strö över 1-2 msk socker blandat med 1 tsk kanel. Grädda äppelkakan30-40 minuter i 200 º ugnsvärme, sänk värmen till 175º mot slutet
-). -). -). -). 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker). Efter ca 25-35 minuter är äppelkakan färdiggräddad. 3-4 Äpplen (gärna lite syrliga eftersom du toppar med socker)
I ursprungsreceptet skulle det inte va nån mandelmassa i, men jag hade i det ändå - dels för att det är extra gott till äpplen men även för att göra kakan ännu saftigare
Jättegott, saftigt och lättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. 3 dl rårismjöl3 dl bovetemjöl2 dl hirsflingor1 dl chiamjöl1 dl pumpafrön1 dl gojibär½ dl skalade hampafrön½ dl ljusa linfrön2 msk nyponmjöl1½ msk malda psylliumfrön2 tsk bikarbonat1 tsk salt½ dl avocadoolja1 dl mörk råsirap - kan bytas mot mörk agavesirap eller vanlig mörk sirap3 dl sojayoghurt naturell3 dl vattenBlanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke
Vänd runt i socker, kanel och vaniljsocker - ställ åt sidan. 5-6 st äpplen. 5-6 st äpplen. Hej på er,. Visst är det väl härligt med vår, tänk att det snart är sommar
Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, 15-20 minuter. 2-3 syrliga äpplen. Riv mandelmassan. Borsta citronen i hett vatten och riv sedan av det gula skalet fint
Häll till sist över grädden och grädda ca 20 min eller tills kakan fått fin färg i 200-225'. Skala och skiva äpplena tunt (går ypperligt med osthyveln)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.