Äppelkaka, fransk med calvados
Katinkas Kitchen
Katinkas Kitchen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Äppelkaka, fransk med calvados
  • 150 gram vetemjöl,
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 ½ msk strösocker
  • lite salt
  • 120 gram kallt smör skuret i bitar
  • 3-4 msk kallt vatten
  •  
  • Till pajdegen för en form som är ca 25 cm i diameter
  • 200 gram mjöl
  • 2 msk strösocker
  • lite salt
  • 160 gram kallt smör skuret i bitar
  • 5-6 msk kallt vatten – ta lite i taget
  • Till äppelkompotten
  • 5 äpplen ¾-1 dl socker, gärna råsocker
  • 1-2 msk aprikosmarmelad
  • 20 gram smör
  • ½ vaniljstång, skuren på längden
  • 2 msk calvados

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.