Rör ihop ägg och strösocker, tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Rör samman smeten och häll sedan smeten i en bröad kakform (smeten blir ganska fast)
Använd receptet som ett grundrecept och byt äpplena och kanelen mot de bär som du har tillgång till. Grädda kakan i ca 175-200g tills den är klar, du känner med en sticka i mitten av långpannan, den skall vara torr. Men räkna med ca 30-40min beroende på ugn
2-4 äpple (tycke efter smak). Grädda ca 45-50 min 175 grader. 2-4 äpple. Nu när det verkligen är äppeltider blev vi sugna på att svänga ihop en snabblagad äppelkaka till fikat
Liten arbetsinsats vid bakningen - mest arbete gör ugnen. Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 40-45 min. Den här äppelkakan går snabbt och smidigt att göra i en brödform (limpform ca 1,5 l)
150 gram smör2 dl socker1 st ägg2 1/2 dl vetemjöl2 stora äpplen4 msk socker1-2 msk kanel1 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulverInstruktionerSätt ugnen på 175 grader. Tryck sedan ut degen i en springform med en diameter på cirka 22-24 cm. 1-2 msk kanel. Tryck sedan ut degen i en springform med en diameter på cirka 22-24 cm
Eftersom jag visste att lilla I skulle få smaka på kakan var jag återhållsam med sockret - även om jag använde det mer nyttiga kokosblomssockret - men du kan öka på med lite mer socker om du önskar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.