Äppelkaka
Milda.se
Milda.se

Äppelkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2-3 äpplen
  • 1 dl Milda flytande margarin
  • 1½ dl ströscoker
  • 1 st ägg
  • 150 g vetemjöl
  • 1 krm kardemumma
  • malen
  • 1 tsk kanel
  • malen
  • 2 tsk socker

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C. Smörj en ugnssäker form.

    Skala och kärna äpplena. Skär dem i tunna klyftor eller bitar.

    Häll flytande margarin och socker i en bunke och rör om med trägaffel. Knäck ägget i ett mått och häll det i bunken och rör om.

    Blanda i vetemjöl och kardemumma i en liten skål.

    Häll mjölblandningen i smeten och rör om till en tjock smet med en trägaffel.

    Häll smeten i formen. Lägg äppelbitarna över smeten.

    Blanda kanel och socker i en liten skål och strö över kakan.

    8. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda äppelkakan ca 30 minuter.

    Servera äppelkakan med vispad Milda Vaniljvisp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.