Det är old news med påskrecept nu men det här går att göra när som helst och gärna ofta. Receptet är för tio maränger men med sex personer vid påskbordet så gjorde Mannen sex stycken modell gigantum
Äppelgrottor eller äppelgömmor är nog bland det bästa som finns när man vill bjuda på något gott och har en hejdundrandes massa äpplen men inte så mycket tid, eller om man får oväntat besök så är detta gjort i ett nafs
Tänkte att jag skulle dela med mig av ett bra recept på äppelmuffins. Ta sen en stor tesked med äppelfräset och klicka i mitten av varje muffins, tryck ner det lite
Stek klyftorna i smör på medelvärme. Vispa smör, vaniljsocker och socker vitt och poröst med elvisp. Arbeta ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord
Gör en fördjupning i varje kaka och fyll sedan hålet med äppelmos. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och blanda i socker, vetemjöl, kanel, bakpulver och vaniljsocker
) Här har jag kombinerat en fräscht syrlig citronmousse med en knaperseg kokosmarängbotten. Jag fortsätter oförtrutet med att experimentera med smaker på mina älskade moussetårtor
Den här nya skapelsen har fått sitt Hellsingska namn för den innehåller både päron och äpplen, som spetsats med en aning ingefära förutom vanilj och fått ett täcke av maräng med kokos
Jag har som vanligt hunnit med att baka en hel del, både salt och sött, men ändå blir det mest sött. Under sommarmånaderna när jag hade sommarlov hann jag med att baka mest och då är det ju nästan underbarast att baka också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.