3 syrliga äpplen. 1smör till formarnaSätt ugnen på 200 grader. 1Skala, kärna ur och klyfta ner äpplena i formarna. Grädda mitti ugnen cirka 25 minuter. 1Servera med vaniljsås eller en kula vaniljglass
Lägg halva bärröran i botten av ett glas, halva jordnötsröran, halva bärröran, halva jordnötsröran och avsluta med några (rostade) frön eller nötter (kommer snart ett inlägg om hur man torrostar sina egna frön/nötter)
Varva äpplen, smulor och chokladgrädde idessertglasvidservering. Skär dem itärningar och koka i en kastrull med vin, socker och citronmeliss, tills äpplena börjar mjukna
Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Smöra två portionsformar. Kärna ur äpplena (svenska tunnskaliga behöver inte skalas) och skär dem i klyftor
Servera med god vaniljglass. Det blirintealltid som man tänkt sig - men bra ändå. Min plan med den här lilla efterrätten, efter man-tager-vad-man-haver-principen, var att steka äpplen i kanel och sirap
Mycket gott tillvaniljglass var det i alla fall. Äpplen har vi gott om i vårt hus. Det blir ganska mycket så om man intevill använda allt till desserten går den att spara och äta tillglass som den är också
Mandelkrokant1 g pektin 50 g ljust muscovadosocker (< ½ dl) 20 g mjölk (1 msk +1 tsk) 60 g smör 20 g glykos (1 msk) 50 g mandelspån, hackade (1 dl). Tillservering4 port vaniljglass 1 svenskt äpple, skuret i små tärningar (röda) färsk citronmeliss
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.