Äppelcrêpes med Milda Vaniljvisp
Milda.se
Milda.se

Äppelcrêpes med Milda Vaniljvisp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1¼ dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 äpplen
  • 1 msk Milda flytande margarin
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • malen
  • 5 dl mandelspån
  • 5 dl Milda Vaniljvisp

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175°C.

    Blanda mjöl och salt i en hög skål. Tillsätt hälften av mjölken och äggen. Vispa smeten slät och tillsätt resten av mjölken. Vispa ner flytande margarin.

    Låt smeten vila medan du förbereder äpplena. Skala och skär äpplena i små tärningar. Stek äppeltärningarna i flytande margarin. Äpplena ska bli mjuka men inte mosiga.

    Strö över socker, kanel och mandelspån. När fyllningen är klar, lägg den på en tallrik och låt svalna.

    Lägg margarinet i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvunnit. Häll ca 3/4 dl smet i stekpannan och vicka på pannan så att smeten fördelar sig jämnt. Grädda pannkakan gyllenbrun på båda sidorna.

    Grädda resten av pannkakorna. Klicka lite av äppelfyllningen i mitten av pannkakan och rulla ihop. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

    Värm pannkaksrullarna ca 5 minuter i ugnen.

    Servera med vispad Milda Vanilj Visp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.