När hösten kommer smygandes så hör det till att baka något gott med äpplen. Äppelcheesecake,. Mixa digestivekexen till smulor och blanda med de andra ingredienserna
En efterrättsvariant på vårt tidigare recept på cheesecake med kanelstekta äpplen. Här kommer en lite "höstigare" variant med kanelstekta äpplen och vit choklad
Därför laddar jag upp med soffhäng och äppelchips ikväll. Spenderat tid med familjen, mina systerbarn var här fredag till lördag – så himla mysigt, ätit tacos, tränat men mest av allt slappat
Hyvla äpplen till chipstunna skivor med en mandolin eller osthyvel. Lägg äppelchipsen på en bakpapperskläddplåt och grädda i ugnen i cirka 20 min, vända sedan på chipsen och grädda i ytterligare ca 10 min tills de blivit spröda och krispiga utan att de bränner sig
Hyvla äpplena tunt med en osthyvel eller en mandolin och lägg dem på papprade plåtar. Blanda kanel och ingefära och pudra äppelskivorna med blandningen
Vi bjöd på ett fantastiskt gott te som doftade kanel och lite höst, och jag hade bullat upp med massor av gott – vilket jag skrev om i mitt förra inlägg
Pajbotten110 g smör, rumstempererat 50 g strösocker [0,5 dl] 160 g vetemjöl [2,5 dl]. Smuldeg50 g strösocker [0,5 dl] 90 g vetemjöl [1,5 dl] 20 g havregryn [0,5 dl] 60 g smör, rumstempererat 2 g kardemumma [0,5 tsk]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.