En efterrättsvariant på vårt tidigare recept på cheesecake med kanelstekta äpplen. Som vi nämnt tidigare är det perfekt att göra cheesecake i glas som efterrätt eftersom det både går fort och är möjligt att förbereda
Under september skördas äpplen och man kan göra så mycket gott av denna fantastiska frukt – äppelcheesecake, äppelkakor, äppelmos samt smaksätta många maträtter
Pajbotten110 g smör, rumstempererat 50 g strösocker [0,5 dl] 160 g vetemjöl [2,5 dl]. Smuldeg50 g strösocker [0,5 dl] 90 g vetemjöl [1,5 dl] 20 g havregryn [0,5 dl] 60 g smör, rumstempererat 2 g kardemumma [0,5 tsk]
Äppelcheesecake i glas. Efter den första hela arbetsveckan på väldigt länge (och nu tänker vi inte på att det är 14 veckor kvar till nästa fyradagarsvecka, dvs
Nu är det hög tid att lägga upp mer recept med äpple - jag måste ju passa på när det är äppeltider. Svenska äpplen (jag tror att det är Aroma jag främst använder) anser jag vara mycket mer smakrik än de flesta andra typer av äpplen, som säkerligen plockats innan de är mogna etc etc
Äppelcheesecake med kolasås. Älskar allt med äpplen. Äppelkaka. Äppelpaj. Scones med äpplen. Äppelsnittar. Ja, listan kan göras lång men jag undrar om inte detta lilla bakverk tog priset
Äppelcheesecake med kolasås & mandelkrokant. Här kommer några söta tips. Vit kladdkaka med Kahlua. Har man glassvåffelstrutar hemma, blir det supergott och mortla och sedan bröa formen med det
Vilken fantastisk vecka och helg det har varit. Jag tycker att man blir så mycket piggare när solen skiner och att kunna sitta ute länge i september månad är helt fantastiskt
Äppelcheesecakerutor med kanelcrumble, ca 30 munsbitar. Ursprungsreceptet är detta men jag har så klart varit där och pysslat om lite, enligt min egen smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.