En härlig bok med äpplets historia, äppelsorter, släktskap och många härliga recept. Hittade ett recept på Äppelbröd som gick väldigt snabbt och lätt all slänga ihop
En kemisk reaktion i köket som jag aldrig varit med om tidigare. Äppelbröd1 limpa2 dl havregryn5 dl mjöl (jag använde rågsikt)1 dl linfrön1 dl solrosfrön2 tsk bikarbonat4 dl filmjölk1 skalat, urkärnat och tärnat äpple3 msk honung1/2 tsk saltBlanda samman alla ingredienser
Skär katrinplommonen/russin i smala strimlor och det urkärnade äpplet med skal i pyttesmå tärningar. Det kan vara bra med ett tillklippt bakpapper i botten på formen
Smula ner jästen i en bunke, lös den med halva grötblandningen innan du häller på resten av gröten. Tänk på att degar med dinkelmjöl ska vara en aning kladdigare än vanliga vetemjölsdegar
Grovt saftigt bröd som är superenkelt att göra, bara att röra ihop och grädda. Vill du ha perfekta äppeltärningar så använder du MandoChef, enklas är att hacka i ExtraChef men funkar ju även att använda en kniv
Säkerligen har många med mig denna tid på året det angenäma problemet att trädgården dignar av mogna äpplen som man får lov ta vara på något sätt innan hösten blir allt för sen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.