Äppel- och morotskaka med vaniljvisp
Milda.se
Milda.se

Äppel- och morotskaka med vaniljvisp

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl Milda flytande margarin
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl grovrivet äpple
  • 2 st
  • 3 dl finrivna morötter
  • 2-3 st
  • 3 ägg
  • 210 g vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • malen
  • 1 tsk kardemumma
  • malen
  • 2½ dl Milda Vaniljvisp

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200ºC.

    Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och finriv morötterna, skala och riv äpplena grovt. Vänd ner det rivna i smeten.

    Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och kardemumma. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt slutligen Milda flytande margarin.

    Smörj och bröa en sockerkaksform, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 35 - 40 minuter. Servera kakan avsvalnad med Milda Vaniljvisp.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.