Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och finriv morötterna, skala och riv äpplena grovt. Vänd ner det rivna i smeten.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och kardemumma. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt slutligen Milda flytande margarin.
Smörj och bröa en sockerkaksform, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen 35 - 40 minuter. Servera kakan avsvalnad med Milda Vaniljvisp.
Den här bjöd jag mina kollegor (som inte alls är bortskämda med kakor) på för ett tag sedan och passade då på att testa ett recept jag haft i huvudet rätt länge
Rör ner smöret och mjölet väl blandat med de torra ingredienserna. Vispa ägg och socker pösigt. Smörj och bröa en långpanna, häll i smeten och strö på kanel och ( kardemumma ) efter eget tycke
Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Det blev en härligt saftig sockerkaka fylld med kanel och äppplen, kan inte bli smarrigare liksom. Hade lite creme fraiche i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med, vad vore då inte bättre än att passa på att baka med det
Förslut och förvara svalt. Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Njut av din saftiga mandel ochmorotskaka toppat med kardemumma. Kläck äggen och lägg ner i en bunke, klipp dadlarna i småbitar, mixa detta med din stavmixer tills det blir en fin smet och tills dalarna är ännu mindre i storlek
Skala och kärna ur äpplena och mixa med stavmixer. Rör i äppelblandningen, kokosoljan, äggen och eventuellt lite vatten, så att smeten får rätt konsistens
Tillsätt alla torra ingredienserna, riven morot och oljan i äggsmeten och rör ihop. Tillsätt florsocker och fortsätt att vispa en liten stund efter det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.