Smaskiga äppel och kanelbullar. Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Skala och tärna 1 kg äpplen. Finhacka 1 gul lök och 4 cm ingefära. Lägg hacket i en kastrull tillsammans med 1½ dl äppelcidervinäger, ½ g saffran, 2 msk gula senapsfrön och 4 dl socker
Smörj en panna 20x30 cm (långpanna i nödfall), strö över lite mjöl. Skala och kärna ur äpplena och skär de i klyftor, pressa över citronsaften så de inte mörknar
50 g jäst. 5,5 dl ljummet vatten. 0,5 tsk salt. 2 msk matolja. 5 dl grahams mjöl. 13 dl mjöl. 3 st rivna äpplen. Börja med att lösa upp jästen i det ljumma vattnet
Sätt på ugnen cirka 150 grader på varmluft. Skala och kärna ur äpplena och mixa med stavmixer. Blanda fullkornshavremjölet med övriga torra ingredienser och russinen i en separat bunke
Hade lite filmjölk som måste användas upp och var samtidigt sugen på att baka ett bröd med både äpplen och valnötter, hittade ett på Allt om mat som lätt himla gott och det var det också
Idag gjorde jag en gudomligt god Raw Äppel Paj av svenska nyplockade äpplen. Som ni såg av inlägget igår så var jag på Rosendals Trädgård på Djurgården i söndags, där jag fick med mig nyplockade äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.