. Jag tog tre bitar av den här marängtårtan. Tre lagom stora bitar med extra jordgubbar, och hade det inte varit för att jag var så mätt efter den goda middagen hade jag kanske tagit tre bitar till
En fantastisk kall räkrätt från min barndom, från en minst lika fantastik matinspiratör Hiram. Hiram var inte bara duktig matlagerska utan även en fantastisk konstnär, se här hennes recept på Äppelfläsk och fina illustration
- Utställningen på Grafikens Hus om Hiram, Märit Huldt, var ett litet. guldkorn under vår tid där. 5-6 port – strålande att frysa ner och dessutom glutenfri
- Utställningen på Grafikens Hus om Hiram, Märit Huldt, var ett litet. guldkorn under vår tid där. 5-6 port – strålande att frysa ner och dessutom glutenfri
” Så avslutar Hiram sitt syltrecept. Rårörda lingon – så gör du Hirams berömda svartvinbärssylt Ingredienser 1 kg svarta vinbär 1 liter vatten 2 kg socker Gör så här
Vi badade mest hela dagarna, vi dök och simmade och min stackars mormor var väl ständigt nervös att jag skulle drunkna i sjön, jag var nog rätt bestämd och gjorde som jag tyckte, för jag var ju stooor och kunde allt
Hittar du någon av Hirams kokböcker – tveka inte, utan slå till direkt. Hirams Svart. Sommaren är. kort, det mesta regnar bort… Men i min trädgård finns det i alla fall vinbär i
Så gör man. 1. Gör pajdegen genom att hacka ihop mjöl och smör och stänka över vatten. Knåda ihop till en deg och platta ut den direkt i en form, helst med löstagbart botten
Vispa grädden med sockret och de utskrapade fröna från vaniljstången. Vänd ner sylt eller bär. Kaksmulorna vänds ner när änglamaten ska serveras, så de håller sig spröda och krispiga
Tidigt lördag morgon gick jag upp o gjorde all frosting. Dessutom tycktes min favvo-tyll balla ur o jag fick byta till en annan - vilket gjorde skillnad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.