Älgköttsoppa
www.lyckasmedmat.se
www.lyckasmedmat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g morot i 1 cm tjocka slantar
  • 1100 g palsternacka i 1 cm tjocka slantar
  • 1100 g rotselleri skuren i 1*1 cm tärningar
  • 1150 g kålrot skuren i 1*1 cm tärningar
  • 11 grönsaksbuljongtärning
  • 11 purjolök ansad sköljd och skuren i skivor
  • 110 korn hel svartpeppar
  • 110 korn hel kryddpeppar
  • 1250 gram skalad potatis i 1 cm tjocka skivor
  • 12-3 tsk salt
  • 12 tsk strösocker
  • 11 lagerbladLägg älgköttet i en gryta, tillsätt vatten så de täcker köttet och koka upp.
  • 1 Skumma av, tillsätt salt, lagerbladet, socker, buljongtärning och pepparkornen.
  • 1 Sjud  under lock på svag värme tills köttet är mört – knappt 1-2 timmar beroende på styckningsdetalj, skumma då och då.
  • 1 Fyll på med vatten 5-7 dl och tillsätt kålrot och låt koka upp, sedan morot och koka upp, sedan potatis och koka upp, sedan palsternacka och rotselleri.
  • 1 Koka sedan tills grönsakerna knappt är mjuka.
  • 1 Ta upp köttet och befria det från fett, senor och ben. Skär köttet i bitar, sätt tillbaka det i grytan och rör i purjolöken. Koka upp och smaka av med salt och peppar, fyll eventuellt på med mer vatten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.