11 lagerbladLägg
älgköttet i en gryta, tillsätt vatten så de täcker köttet och koka upp.
1 Skumma
av, tillsätt salt, lagerbladet, socker, buljongtärning och pepparkornen.
1 Sjud
under lock på svag värme tills köttet är mört – knappt 1-2 timmar beroende på styckningsdetalj, skumma då och då.
1 Fyll
på med vatten 5-7 dl och tillsätt kålrot och låt koka upp, sedan morot och koka upp, sedan potatis och koka upp, sedan palsternacka och rotselleri.
1 Koka
sedan tills grönsakerna knappt är mjuka.
1 Ta
upp köttet och befria det från fett, senor och ben. Skär köttet i bitar, sätt tillbaka det i grytan och rör i purjolöken. Koka upp och smaka av med salt och peppar, fyll eventuellt på med mer vatten.
1. Lägg älgköttet i en gryta, tillsätt vatten så de täcker köttet och koka upp. Skumma av, tillsätt salt, lagerbladet, socker, buljongtärning och pepparkornen
1. Spola köttbenen i kallt vatten. Lägg dem i en kastrull och täck med vattnet. Koka upp och skumma av. 2. Tillsätt kryddorna och vitlöken och låt det hela koka i ca 1,5 tim
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.