Älggryta med nypon & skockor
Kristins
Kristins
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg älgkött, t ex stek, innanlår eller bog
  • 6 dl nyponsoppa
  • 3 dl rödvin
  • 500 g jordärtskocka
  • 2 palsternackor 1 st röd paprika
  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk torkade nyponpulver (alltså inte soppulver. Nyponpulver finns att köpa)
  • 2 msk viltfond
  • 0,5 dl soya
  • salt & peppar
  • smör
  • ev. späd med vatten och/eller något krämigt som grädde eller crème fraîche.
  • 2815, 750 ml, 106 kr En kryddig höjdare ifrån Rhonedalen med smaker av fat, björnbär, viol, peppar, tobak och kakao.
  • Ja, en elegant smakbomb helt enkelt som rekommenderas till den där mustiga viltgrytan.
  •  
  • Betyg

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.