Älggryta med kantareller
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 g älgstek
  • 350 g kantareller, färska
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl rött vin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk viltfond (eller kalvfond)
  • 3 lagerblad
  • 4 enbär
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl lingon
  • 1 tsk soja (kinesisk)
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymald
  • smör (till stekning)
  • potatis, pressad
  • sockerärter, lättkokta
  • persilja, färsk (eller salvia)
  • 700 g älgstek 350 g kantareller, färska 2 msk vetemjöl 2 gula lökar 1 klyfta vitlök 2 dl rött vin 7 dl vatten 2 msk viltfond (eller kalvfond) 3 lagerblad 4 enbär 2 msk svartvinbärsgelé 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin 1 dl lingon 1 tsk soja (kinesisk) 0,5 tsk salt svartpeppar, nymald smör (till stekning)
  • Till servering potatis, pressad sockerärter, lättkokta persilja, färsk (eller salvia)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.