Och jag vet inte hur jag hade reagerat om skogens konung helt plötsligt stått framför mig på en skogsväg, brölande och med gigantiska horn som nån jägare önskar han hade på väggen
Älgfärsburgaremed grillad squash och ädelostsås. När kompisen Patrick sen erbjuder oss lite älgfärs tackar vi med glädje ja och bjuder hem honom att få njuta av “sin egen älg”
Älgfärsburgare. Smaka av med salt. Älgfärsburgare. Pensla med ägg och strö sesamfrön över. Forma 6 lika stora burgare, dra några varv med pepparkvarnen över dom
Jag kan dessutom meddela att det inte på något sätt blev en sämre burgare än någon annan. Den lilla chilihettan från brödet blandas skönt med den gräddstekta svampen som i sin tur fungerar utmärkt med osten och den milda viltsmaken på älgfärsen
När jag sedan spädde på med att vi skulle laga dem på älgfärs så gick jag från världens bästa pappa för en minut sedan till att hamna i botten på bästa pappa-listan nu
Lingoncoleslawmed ingefära. När vi var i Åre hade vi delat upp så man hade två matdagar och så var man två och två och roterade så man fick laga mat med olika och behövde inte tänka på det varje dag
Dagen började med en morgonpromenad i ett soligt Gävle. Jag fick till en massa bra recept och vill dela med mig allt på en gång, men jag ska försöka hindra mig
Visst är det ganska onödigt med alla temadagar, men kunde inte motstå frestelsen att göra det till en utmaning, ett bidrag till Internationella burgardagen
Utbildningen var inte så lång, men det där med tågtider är ju en historia för sig. Jag förtärde en älgfärsburgaremed cheddar, smörstekta kantareller och ostkräm, samt sötpotatis pommes
Älgfärsburgare och klyftpotatis. Jag serverade burgarna med ost, sallad, tomat och hemgjord dressing. Dela potatisar med fint skal i klyftor och lägg i en ugnsform med smör och olivolja
Älgfärsburgaremed grillad squash, grönsaker och ädelostsås hamburgarbröd. Det första vi gjorde med den nya pressen var att ställa in hur tjocka hamburgare vi ville ha
Vispa ägg, grädde, ost och majonnäs med elvisp. Pensla lätt med vatten och strö på sesamfrö. Ta upp degen och forma en rulle med fuktade händer, skär i 12 bitar, trilla till bollar, lägg på plåt och platta till dem något
Smaksätt med salt och peppar. Servera med svampen, potatismos och gärna rårörda lingon. Lägg i schalottenlök och purjolök, låt löken steka tillsammans med svampen ytterligare 5 minuter. Stek biffarna i smör på medelstark värme 5-8 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.