Mat & recept Älgfärsbiffarmed kantarellsås och kokt potatis. Låt stå medan du skalar potatisen. Under tiden blandar du färs, ägg och senap med ströbrödsblandningen
Efter en veckas älgjakt utanför Härnösand är nu frysen välfylld med älgkött för ett helt år. Det enda som inte hamnade i frysen var ett paket älgfärs som jag tänkte hitta på något tillsammans med de kantareller jag också lyckade hitta ute i skogen
Forma och stek rejäla pannbiffar på medelhög värme med smör eller margarin så de får fin färg. Späd med vatten, grädde och tillsätt buljongtärningen och låt det koka samman
Smaka av med salt och peppar och låt såsen långsamt koka ihop på svag värme. Så här gör du. 15 minuter. Stek de färska kantarellerna i lite smör så att vätskan i svamparna reduceras (eller om du har frysta - tina dem i rumstemperatur
Stek biffarna med måtta så det inte torkar ut. Det som är bra att tänka på när man gör biffar eller köttbullar av älg är att det är ett mycket magert kött och kan lätt bli lite torr så ett tips är att inte använda så mycket ströbröd i smeten samt lägg i lite grädde (mjölk går väl också bra men hallå… gissa vad som blir bäst
Älgfärsbiffar. Festligt god mat med smaker från skogen. Älgfärsbiffar. Servera med svartvinbärsgelé. Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form
Det här är ett LCHF-recept på kantarellsås och det här funkar egentligen med vilken ätbar svamp som helst, för grunden är i stort sett densamma för alla svampsåser
Börja med att lägg svampen i en torr stekpanna och värm tills allt vatten är borta. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer grädde om såsen känns för tjock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.