I frysen just nu finns ju både älgoch dovhjort, så varför inte testa grava båda. som jag delade i två delar och sedan en påse med två små rullar från dovhjort på kanske två hekto var
Tänkte idag tipsa er om en riktig klassiker, nämligen slottsstek med en riktigt god gräddsås, kokt potatis, kokta morötter, pressgurka och svartvinbärsgelé som tillbehör
Vid en liten middag med vänner och släkt så blev det riktigt frosseri i revben. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Och gott var det också. salt, vit- och svartpeppar. Bryn färsen, salta och peppra. Skala potatisen och skiva tunt, alternativt ta hjälp av en matberedare
Väldigt enkelt och sjukt gott. ”Vin chaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Älgwallenbergare. Men det är lite mysigt att fixa klart det sista medan man dricker fördrinken (som i det här fallet var glögg) och uppdaterar varandra om vad som hänt sedan sist
Nu börjar nedräkningen till både ettårsjubileum och det hundrade inlägget på Olmås Njutbar. Igår var det lördag och jag hade länge planerat en bättre middag för att fira hustruns namnsdag
Tärna älgenoch skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.