Äggröra med inkokt lax på fröknäcke
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 11,5 l vatten
  • 11,5 dl vitvinsvinäger
  • 12 msk socker
  • 11,5 msk salt
  • 110 vitpepparkorn, krossade
  • 10,25 purjolök, skivad
  • 11 citron, skuren i skivor
  • 14 stora ägg
  • 10,5 dl vispgrädde
  • 170 g smör
  • 1 salt och vitpeppar ur kvarn
  • 12 salladslökar
  • 1 fröknäcke
  • 1 Inkokt lax500 g laxfilé 1,5 l vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 2 msk socker 1,5 msk salt 10 vitpepparkorn, krossade 0,25 purjolök, skivad 1 citron, skuren i skivor
  • 1 Äggröra4 stora ägg 0,5 dl vispgrädde 70 g smör salt och vitpeppar ur kvarn 2 salladslökar
  • 1 Servering fröknäckeInkokt lax
  • Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till inkokningslagen i en kastrull med vitpeppar, citronskivor och purjolök. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. Äggröra
  • Vispa ihop ägg och grädde lätt i en bunke och smaksätt med salt och peppar.
 Smält hälften av smöret i en kastrull och tillsätt äggblandningen.
 Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig". Vänd ner resten av smöret i klickar och låt det smälta ut i äggröran. Strimla salladslöken tunt. Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.