1 Inkokt
lax500 g laxfilé 1,5 l vatten 1,5 dl vitvinsvinäger 2 msk socker 1,5 msk salt 10 vitpepparkorn, krossade 0,25 purjolök, skivad 1 citron, skuren i skivor
1 Äggröra4
stora ägg 0,5 dl vispgrädde 70 g smör salt och vitpeppar ur kvarn 2 salladslökar
1 Servering
fröknäckeInkokt lax
Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till inkokningslagen i en kastrull med vitpeppar, citronskivor och purjolök. Skär laxen i 4 bitar och slå på den varma lagen. Sjud laxen i 3-4 minuter på svag värme, låt svalna i spadet till servering. Äggröra
Vispa ihop ägg och grädde lätt i en bunke och smaksätt med salt och peppar. Smält hälften av smöret i en kastrull och tillsätt äggblandningen. Rör försiktigt med en slickepott på svag värme i 2–3 minuter, tills äggen börjar bli lite krämiga och "sätter sig". Vänd ner resten av smöret i klickar och låt det smälta ut i äggröran. Strimla salladslöken tunt. Servera äggröran varm på ett fröknäcke med inkokt lax och toppa med löken.
Äggröra. Servera äggröran varm på ett fröknäckemedinkoktlax och toppa med löken. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till inkokningslagen i en kastrull med vitpeppar, citronskivor och purjolök
Äggröra. Servera äggröran varm på ett fröknäckemedinkoktlax och toppa med löken. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt till inkokningslagen i en kastrull med vitpeppar, citronskivor och purjolök
Lägg laxen i mitten på fatet med potatismoset och häll över såsen. Ska meddelas att herr O här hemma blev helt såld på såsen, och jag ska tillägga att den var helt oemotståndlig Ja´hela rätten faktiskt fick full pott
Tror egentligen inte på att fasta men eftersom både jag & min man inte får önskvärda resultat med viktminskningen just nu så tänkte vi ge kroppen en chock och det funkar
Servera med kokt potatis och världens godaste örtsås. 400 gr laxfilé, med skinn. Lägg försiktigt i laxen, skinnsidan neråt och låt sjuda ca 4-5 ninuter, beroende på tjocklek, dra av pannan från värmen och låt svalna i buljongen. ICA 400 gr laxfilé, med skinn
Börja med att smörja en ugnsfast form. En lättlagad och god laxrätt, som kan förberedas i god tid. Blanda ihop philadelphiaost med den rivna västerbottenosten och den finhackade dillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.