Äggost. Älskar äggost och brukar normalt äta det två gånger om året, 1 gång i september när det är Lantbruksdagar på Liseberg och 1 gång till jul,om jag äter julbord på en restaurang och det finns där
Denna bohuslänska rätt har jag hört under några år vara så krånglig att göra. Några kollegor började prata om rätten för några veckor sedan och jag fick då klart för mig att det inte alls behöver vara så krångligt
Ingredienser Portioner. 8 6 ägg 5 dl gräddfil 3 l mjölk 1/2 dl socker Till servering ev sylt ev bär Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ibland gör jag en liten äggost på 1 liter mjölk bara för att det är gott. Jag har små formar som är portionsformar och det räcker till 4 stycken när man gör på en liter mjölk och tre ägg
Blev sugen på äggost idag, så det fick det bli. Med jordgubbscream och grädde till. Mycket gott. Men man kanske är partisk när man är uppfödd på denna Bohuslänska efterrätt
För flera år sedan var jag o min man på ett bröllop där det serverades äggost. Hade aldrig provat detta innan så det var väldigt spännande och framförallt väldigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.