Matjessnittar - Claras högtider & fest, Claras jul, Claras recept, Festmat & Buffé, Julmat, Påskmat - UnderbaraClaraunderbaraclaras.se-6
Matjessill med picklad lök & brynt smör Blanda det med sockret tills det löser sig. Toppa sillen med ägg och lök. Lägg smöret i en stekpanna och låt det smälta på medelstark värme www.hemtrevligt.se
Ugnsbakad lax med krossad potatis i brynt smör 600-800 g laxsida (med skinn) olivolja flingsalt svartpeppar 0,5 citron färsk timjan 1 knippe grön sparris www.koket.se
Matjessilltårta i portionsglas med smörstekt kavring Fyllning2 gelatinblad, blötlagda 3 dl crème fraîche 1 dl gräddfil 1 ägg, hårdkokt och rivet 1 förp hela matjessillfiléer, hackade (à 200 g) 100 g kokt potatis, kall och riven 0,5 dl dill, hackad 2 msk gräslök, finskuren salt peppar www.koket.se
Ägghalvor med rom och färskostkräm Dela äggen på längden, spritsa på en klick kräm, lägg på lite rom och garnera med dill. 1dill eller gräslök till garneringVispa färskost, crème fraiche och citron med elvisp tills det är spritsbart Svt
Gubbröra med matjessill 4 2 kalla hårdkokta ägg 4 medelstora kalla kokta potatisar 1 burk matjessillfilé (à 200 g) 2 msk finskuren gräslök 2 msk finskuren dill 1 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar salt svartpeppar Till servering gärna knäckebröd Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Gratinerad ansjovisrulle toppad med riven ost Smält fettet, rör ner mjöl och späd med mjölk och grädde. Hacka ansjovisen och blanda den med löken. Servera gärna ansjovisrullen med en sallad Hemmets Journal
Gubbröra (Per Morbergs) Smaka av med peppar och lite anjovisspad för sälta. 125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original) www.juligen.se
Kräft- och tomatströmming 600 g strömmingsfilé salt 1 dl dill, finhackad 3-4 dillkronor 1 msk dillfrö 0,5 dl tomatpuré 2 dl grädde www.koket.se
Smördegssnurror med grönkål, skinka och färskost Hacka gul lök och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Fördela ut snurrorna på en plåt med bakplåtspapper www.landleyskok.se
Krämig gubbröra med Grana Padano 2 ägg 4 potatisar 80 g ansjovisfilé 2 msk färsk gräslök, finhackad 2 msk färsk dill, finhackad 1 dl crème fraîche 1 dl majonnäs 50 g Grana Padano, riven salt svartpeppar www.koket.se
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.