Jag har jobbat, varit en sväng till Stockholm och ägnat mig åt köksrenoveringen. Det senare går långsamt men säkert framåt och ni kommer att få ta del av lite bilder inom kort
mandel- eller sojamjölk, eller vanlig komjölk med eller utan laktos. De här amerikanska pannkakorna är glutenfria, mjölkfria ochäggfriaoch passar således också veganer
Jordnöt- och chokladfudgeJordnötssmör är otroligt rikt på nyttiga fettsyror och tillsammans med ett protein får du ett både smakrikt men även näringsrikt godis som du kan avnjuta med gott samvete
Det här blev kanongott och mycket godare än äggvarianten utan kokos. Jag som inte tycker om ljud älskar att baka utan elvisp så äggfria recept är underbart då man oftast bara blandar ihop alla ingredienser
Ljuvligt god och len nutellaglass toppad med salta jordnötter och hackad mjölkchoklad. Det här är verkligen en maxad dessert, en riktig kaloribomb, och helt fantastiskt gott
Denna version baseras på Martin Johanssons recept på vetedeg, men utesluter både komjölk och ägg. För att få ut maximal smak från saffranet låter jag det dra i en blandning av alkohol (denna gång calvados) och socker
Bovetemjöl är mild i smaken och görs på bovete. Bovetegröt, sallader med bovete, bovetebröd eller goda middagar med bovete istället för potatis eller pasta är nyttig och enkel att göra
Den blev verkligen luftig och fin, trodde inte det kunde bli så bra att baka utan just ägg. På Novas kalas hade vi några som var mjölk och äggallergiker så då bakade jag denna mjölk ochäggfria sockerkaka
Felicias kusin är allergisk mot ägg och när de var här på besök gjorde jag de här äggfria köttbullarna som blev väldigt omtyckta och de håller faktiskt ihop väldigt bra även utan ägg
Dessa pancakesen va verkligen supergoda och man höll sig mätt på dem länge, win-win helt enkelt. De är lite kluriga att vända, men gör dem lite mindre och låt dem få ordentlig stekyta innan du vänder så går det lättare
Dessa kakor blir härligt sega inuti och sådär krispiga utanpå. Dessutom har jag märkt hur skadligt det är för både mig själv och andra att benämna mat som nyttig vs onyttig och endast fokusera på kroppen och inte sinnet - därför har jag jobbat hårt med detta och har inte längre några "förbud" (jag vet, sjukt, jag hade det innan och det var farligt nära tvångsmässiga förbud a la ätstörningar)
Men veganer och de som är allergiska mot ägg och mjölk kan få njuta av denna godsak. Efter att ha fått över några av Oatlys vanilj- och blåbärshavregurt gick jag o klurade på att man borde kunna baka med den eftersom den har så goda smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.