Salta och peppra laxen på båda sidorna, lägg på några dillkvistar och en citronskiva, lägg varje laxbit i aluminiumfolie och vik över kanterna på aluminiumfolien så att allt är helt täckt
Vi börjar med en sill som passar extra bra nu när flädern precis börjat blomma. Lingonen är ju inte mogna ännu men det går ju förstås bra att köpa i affären också
Salt, peppar & paprikapulver. Detär sant. Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Sen så ärdet himla kul när dom som är lite sådär fina av sig sitter där och pillar med kräftskalen och försöker se snygga ut när dom äter fastän detär apselut totalt omöjligt att käka kräftor snyggt så det ser egentligen bara ännu knäppare ut när man försöker
Putsa ägget innan du lägger upp det. Fira våren med den här ljuvliga förrätten. Lax och sparris. Vispa ihop äggulor med vatten och värm under omrörning, antingen i vattenbad eller på platta med låg värme tills den börjar tjockna
När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank. Överbliven deg kan kavlas ut igen tills det nästan inte är någon deg kvar och den sista biten kan du forma till en rundel med händerna
Skärbrödet i stavar, koka upp vatten till äggen och sparrisen. Varva lax, forellrom, sparris och bröd på en tallrik, pressa över lite citron, läggdet pocherade ägget på toppen
Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 200 g skivad kallrökt lax
Receptet är hämtat från Woman & Home Feel Good Food. Dethärär en sådan. Jag gjorde misstaget att låta äggen gå liiiite för länge och då blir gulan hård och går inte alls att doppa det rostade brödet i
Strö över lite riven pepparrot när du serverar. Gröp ur avokadoköttet och mosa det med en gaffel. Citronsaften behövs för att behålla den härliga gröna färgen på crèmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.