Det blev ganska mycket mat till 4 hungriga eller kanske 6 lagomhungriga. 2 paket fryskt torsk som fått tinasparris (bäst med färsk annars ett paket tinad fryst)Lägg fisken och sparrisen i en ugnsformFram med en stekpanna och fräs1 gul stor lök2-3 vitlöksklyftorca 30 cm purjolöknär löken fått fin färg blandas1 paket saffran i ochlite pressad citroncayennpeppar jag tog ganska mycketlägg i en fiskbuljongtärning1,5 dl vatten (vin funkar ju också bra)låt det puttra till sig lite, häll sedan i ca 1 dl grädde ochca 1,5 dl matlagningsgräddelåt det puttra så det blir härligt krämigt, häll sedan såsen äver fisken
Vad äter ni till middag i dag. I Mårtenssons kök äter vi Asiatisk torsk med ris och grönsallad till. Vi har några fiskrecept som vi gärna kommer tillbakatill och som har lagt sig i â€favorit i repris†kategorin och detta är ett av dom
Har lite hjärntorka ibland, när det gäller vad jag ska ha till fisk. De nämnde äggsallad, och det fastnade hos mig, tänkte att det kunde gott till fisk
Jag tillagade dem i ugnen, under tiden jag fixade med brytbönsröran. Till dem gjorde jag ett parmesansmör och brytbönor, som jag blandade med soltorkade tomater och stekt fläsk
Ingredienser till 2 portioner. Ingredienser till 2 portioner. Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.