Enligt uppgift blir t ex kött som tillagats med SV-teknik mycket mörare och saftigare samt att aromerna stannar kvar i köttbiten eftersom den är tillagad i vakuumpåse
Egentligen hade jag bara velat äta en massa avocado fires till lunch, men det kändes samtidigt lite torftigt, så de fick istället agera tillbehör till min ugnsbakade lax, broccolipuré (med tahini
Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
Sen så är det himla kul när dom som är lite sådär fina av sig sitter där och pillar med kräftskalen och försöker se snygga ut när dom äter fastän det är apselut totalt omöjligt att käka kräftor snyggt så det ser egentligen bara ännu knäppare ut när man försöker
Han beställde “rostat bröd med smör, pocherade ägg, krispigt bacon och en rejäl hög med Hollandaise”, något som den kända hovmästaren, Oscar Tschirky förfinade till den mer vanliga versionen av ÄggBenedict som vi känner till idag med en English muffin, skinka med pocherat ägg och Hollandaise
Laxmedägg/räksås. Stek laxfilen,koka broccolin och vitlöken. 1 laxfilé. Häll av vattnet på broccolin och mixa ihop med salt och 0,5 dl grädde. 1 laxfilé
Vad behöver man för äggbenedict. 1Vad behöver man för äggbenedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Detta visade sig vara en jättegod rätt där smakerna passar helt perfekt med varandra. POCHERADE ÄGG. Var noga med att bottensatsen på smöret ej kommer med
Bottna med skivad potatis, hackade ägg, lätt smörstekt lax samt finhackade kryddor. Börja med att koka polisen och äggen, skiva potatisen och hacka äggen
Koka upp vatten med ättika och låt sedan sjuda. Ta upp äggetmed en hålslev och lägg det att rinna av. Det passar utmärkt med bräckt skinka eller bacon till denna toast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.