4 st
kotletter 1 msk smör salt och peppar 4 skiva ädelost 1 st äpple 0.5 st spetskål eller salladskål 1 msk smör 1 dl matlagningsgrädde 1 msk kycklingfond
Sätt på en stor stekpanna med höga kanter och tillsätt smör att steka i. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik och vänd fläskkotletterna i blandningen
Lägg i en kastrull med saltat vatten och en klick smör. Tärna äpplet. salt och nymalen svartpeppar. Häll av vattnet och mixa till en slät puré tillsammans med smöret i en kannmixer eller med stavmixer
Jag kan inte åka och handla grönsaker utan att någon slags kål följer med mig hem. Men såna här fina middagar kan man bland annat göra med ett fint spetskålshuvud
Krydda med senap, salt och peppar. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Ansa och hacka spetskålen. Tillsätt mjölken, lite i taget, och låt koka upp
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äppleoch kanelmuffinsen, äppleoch kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.