Bryn kycklingen runtom. 500 g kycklinginnerfilé eller kycklinglårfilé. 1potatis eller risSå här gör du 40 minuter Dela varje kycklinginnerfilé eller lårfilé i 2 bitar. Låt grytan puttra i 7–8 minuter eller tills kycklingen är klar
Lägg de frysta eller färska/tinade kycklingfiléerna i en ugnsform där alla filéer får plats att ligga bredvid varandra - för att de ska täckas jämnt av såsen
Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem i panko, och lägg dem på ett smörpapper. Skär kycklingen i 2–3 cm stora bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna runt om på medelvärme i ca 5 minuter. 2 st kycklingfiléer
Jag har ingen aning varför denna rätt kallas spökkyckling. Vi åt det i alla fall en gång hos min mans moster och det var så gott så jag fotade receptet, glömde bort det och kom att minnas det först igår när jag stod och inte visste vad jag skulle göra av mina kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.