Jag har tyvärr inte varit alltför aktiv med inlägg här inne, tråkigt. Vill ju dela med mig till er. Uråldrig process med att ansöka om Visum och skicka in sitt pass + vaccinationskortkopia, invitation letter, kopia på hotellbokningar, flygbiljett etc till ambassaden i Köpenhamn
1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smaka av med salt och peppar. 1 schalottenlök100 g champinjoner1 dl vitt vin4 dl grädde1 msk kalvfondknappt 1 tsk kinesisk sojasalt, pepparFinhacka löken och fräs mjuk i lite smör
Ädelostbiffarmed krämig broccolisallad. Jag tänkte inleda temat med riktigt goda biffar som får smak av ädelost - precis så mycket, eller lite, smak av ädelosten man vill beroende på hur mycket man har i
MED TORR- ELLER BOTTENREDNING. 100-200 gram färsk svamp som kantareller, champinjoner, skogschampinjoner, ostronskivling, trattkantareller, Karjohanssvamp - rensad och grovhackad (eller ca 2 dl burksvamp eller förvälld svamp)
Det roliga med dagens mat var svampsåsen - en sås min far hade älskat. Alldeles för ofta - tycker jag idag, inte då - blev det slantad prinskorv och lite lök som frästes i en panna, i med två dl vispgrädde, salt och peppar, ät med pulvermos med ett rått ägg i till
Jag har ju bestämt mig för att inte förbjuda något heller så jag har unnat mig ett par nävar popcorn och några klunkar cocacola på bion igår och även några bitar mörk choklad med rostad mandel, nu i helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.