Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen. Skala löken och morötterna. 4 st gula lökar. 3 st lagerblad. 1 kg högrev 4 st gula lökar 6 st morötter 3 st lagerblad 12 st kryddpepparkorn 8 dl kalvfond (cirkamängd) salt och peppar smör och olja till stekning
Skala och skär lök och morot i stora bitar. Lägg i alla kryddorna samt ansjovisspadet. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor
I skånsk kalops ska det definitivt finnas rejäla morotsbitar. Skala och skär morötter och lök i stora bitar, lägg ner det tillsammans med köttet och bryn ytterligare
Källa. Ha sedan i kålrot, lök, viltfond, lagerblad och kryddpeppar. Blanda fiberhusk, senapspulver, salt och vitpeppar i en skål och ha sedan över köttet
Skala och skär lök och morot i stora bitar. Lägg i alla kryddorna samt ansjovisspadet. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor
Skala och skär lök, morot och palsternacka i grova bitar. Sila och häll över i en kastrull. Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). Lägg över grönsaker och kött på ett fat och låt det vila i 10–15 minuter under folie. 1 st Lagerblad
Coleslaw. Pensla med vatten. Coleslaw. Blandaalla ingredienser, rör om väl och låt stå kallt en stund. Blanda färsen med salt och peppar, blanda i worcestershiresåsen och arbeta ihop till en smidig färs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.