Örtmarinerade lammracks med färskpotatissallad och grillade primörer
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g lammracks
  • 10,5 kruka rosmarin
  • 10,5 kruka salvia
  • 10,5 kruka oregano
  • 12 citron, finrivet skal
  • 11 liten chilifrukt
  • 13 klyftor vitlök
  • 11 msk salt
  • 12 msk honung
  • 11,5 dl olivolja
  • 1800 g färskpotatis
  • 13 färska knipplökar, stora
  • 1200 g sparrisbroccoli
  • 1250 g grön sparris, späd
  • 12 stjälkar selleri
  • 13-4 msk olivolja
  • 1 salt
  • 1 blasten från 3 knipplökar
  • 12 msk dijon
  • 13 msk honung
  • 11 dl olja
  • 12 msk konc. kycklingfond
  • 11 msk vit balsamvinäger
  • 11 citron, finrivet skal
  • 1 ca 10 salviablad, hackade
  • 10,5 kruka persilja, hackad
  • 10,5 chilifrukt, finhackad
  • 11 citron i klyftor
  • 15 rädisor, skivade
  • 12 msk pistagenötter
  • 1 Marinad0,5 kruka rosmarin 0,5 kruka salvia 0,5 kruka oregano 2 citron, finrivet skal 1 liten chilifrukt 3 klyftor vitlök 1 msk salt 2 msk honung 1,5 dl olivolja
  • 1 Sallad800 g färskpotatis 3 färska knipplökar, stora 200 g sparrisbroccoli 250 g grön sparris, späd 2 stjälkar selleri 3-4 msk olivolja salt
  • 1 Dressing blasten från 3 knipplökar 2 msk dijon 3 msk honung 1 dl olja 2 msk konc. kycklingfond 1 msk vit balsamvinäger 1 citron, finrivet skal ca 10 salviablad, hackade 0,5 kruka persilja, hackad 0,5 chilifrukt, finhackad
  • 1 Garnering1 citron i klyftor 5 rädisor, skivade 2 msk pistagenötterBörja med marinaden. Hacka alla örter grovt. Motala samma alla ingredienser utom olivolja. Blanda röran med olivoljan. Marinera köttet i örtoljan i kylen, gärna ett dygn. Skär bort det gröna på knipplöken och spara till dressingen. Skör löken i kvartar. Skär bort den nedre halvan av stammen på sparrisbroccolin och skär dem i mindre bitar. Spara dessa till salladen. Skär bort den nedre och träiga delen på sparrisen (de passar fint att använda i ett buljongkok). Skär av en bit av nederdelen av den ansade sparrisen och spara även dessa till salladen. Lägg lök, sparris och broccolitoppar i en form och tillsätt olivolja och salt. Massera in oljan och saltet i grönsakerna. Grilla grönsakerna så att de får fin färg men fortfarande har lite tuggmotstånd kvar. Dressing
  • Strimla det gröna från knipplökens blast. Blanda alla ingredienser till dressingen. Späd eventuellt med lite vatten om den känns för tjock. Potatissallad
  • Koka potatisen mjuk och håll den varm. Skär sellerin i strimlor. Skär potatisen i grova bitar medan den fortfarande är varm. Lägg potatis och selleri i en skål tillsammans med de sparade bitarna av sparris och broccoli. Blanda ner dressingen i potatissalladen och blanda försiktigt runt. Grilla lammkotletterna, ca 2-3 minuter på varje sida. De ska få fin färg och ha en lätt rosa kärna i mitten. Lägg upp potatissalladen och garnera vackert med de grillade grönsakerna och lammkotletterna. Garnera med rädisor och pistagenötter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.