Garnera med dill. Lägg upp den grilladelaxen på tallrikar. Blanda samman purjolök, apelsinsaft, citronsaft, sirap, olivolja, rosépeppar och salt till såsen i en kastrull och sjud tills den reducerats till hälften
smaka av med salt. Sommarens hetaste tips på sås till grillat kommer här. smaka av med salt. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Finhacka rödlöken och tillsätt den. Vispa ihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tid finns gör dagen före för bästa smak
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås
Knuffa upp laxen i kanten på grillen och låt den ligga på svag värme tills den är färdig. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Dessutom höftade vi lite vid tillagningen. Ännu en gång "tjuvstartade" vi sommaren lite med att grilla lax i grillpanna och köpa färskpotatis från Israel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.